Blinde Liefde

Hoe vind je de liefde als je niet kunt zien?

Korte documentaire   |    30 minuten   |    2013

Soms blijft er een vraag in je hoofd zitten. Voor mij was de nieuwsgierigheid naar een wereld waarin de visuele prikkel niet bestaat, het begin van deze documentaire. We kunnen ontkennen dat de liefde bepaald wordt door uiterlijk, maar ons voorkomen geeft ons wel veel informatie en de eerste indruk. Wat is eigenlijk wel belangrijk om de liefde te vinden, als beeld niet bestaat?

‘Blinde Liefde’ volgt het leven en de liefde van drie blinde tieners. Florian, Ilse en Merel hebben alle drie een andere beleving van de liefde en staan in een ander stadium van het liefdesleven.

Florian en Tara zijn al bijna twee jaar samen. Tara kan wel zien en samen dromen ze over hun toekomst. Maar aan het einde van het jaar gaat Tara studeren in een andere stad en blijft Florian nog een jaar op de middelbare school. Merel staat op het punt haar Deense vriend Nic voor het eerst in het echt te ontmoeten na elkaar acht maanden alleen maar via Skype te hebben gesproken. Ilse weet precies hoe haar prins op het witte paard eruit moet zien. Terwijl ze mijmert over haar ideale man richt ze zich op haar andere liefde: Goalball.

In Blinde Liefde krijgen we een kijkje in de wereld van deze blinde tieners, de cameravoering en de animaties laten de kijker de wereld door blinde ogen beleven.

Deze documentaire is gemaakt in het kader van het ‘Liefde in Brabant’ project van Omroep Brabant.

Bekijk de trailer

Producent: ErnstMedia

Camera: Jean Counet, Aram Voermans, Pierre Rezus , Reinout Steenhuizen

Animatie: Studio APVIS  Demian Albers, Jenny van den Broeke, Linde Faas

Geluid: Joris van Ballegoijen, Gillis Kuiper

Muziek: Evelien van den Broek

Sound design: Tom Bijnen

Montage: Teun Pfeil, Stefan Kamp

 

Met steun van:

Mediafonds – BKKC – Provincie Noord- Brabant – Gemeente Breda – Prins Bernardcultuurfonds – LSBS